3 gode grunde til at bruge en boligadvokat

3 gode grunde til at bruge en boligadvokat

Har du fundet dit absolutte drømmehjem, og går du nu og overvejer, om det er nødvendigt at kaste penge efter en boligadvokat? Så er du ikke den eneste. Mange danskere er af den opfattelse, at det er unødvendigt at søge rådgivning hos en advokat, inden købsaftalen underskrives, men er det nu rigtigt? Vi har bedt advokat Javed Aslam fra eBoligadvokat om at komme med 3 gode grunde til, at det er en god idé at have en boligadvokat med på sidelinjen, når man køber bolig.

Vil du vide mere om boligadvokatens rolle, priser og andre services, så kan du se mere på https://eboligadvokat.dk/

1) Uvildig rådgivning

En bolighandel består som udgangspunkt af to forskellige interessenter: sælger og køber. På sælgers side står en ejendomsmægler, og uanset hvor dygtig og tillidsvækkende han eller hun er, så er det sælgers interesser, der varetages. Vil du have en kompagnon på din side, så er den eneste mulighed for en uvildig rådgiver at vælge en certificeret BOLIGadvokat.

En certificeret BOLIGadvokat er underlagt en række etiske regler, der er sammensat af Advokatrådet og Forbrugerrådet, og det er din garanti for, at der ikke er andre interessenter indblandet, når advokaten rådgiver dig.

2) Overblik over alle aspekter

En ejendomshandel er en kompleks affære, hvor der er blandet et hav af forskellige dokumenter med ind. Derudover kan der være mange faldgruber og forhold, som kræver et trænet øje at gennemskue – og det får du i en boligadvokat.

Boligadvokaten skaber overblik over alt fra tilstandrapporten og særlige servitutter på ejendommen til lokalplaner, miljøforhold og el-installationsrapporten. Kort sagt: en boligadvokat giver dig overblik over alle aspekter af handlen i et sprog, der er til at forstå.

3) Boligadvokatens ansvar

Hvis du som boligkøber bruger en advokat til at bistå dig i handlen, så overgår ansvaret til advokaten. Det betyder, at hvis der er noget, der ikke går som det skal – og som advokaten bærer svaret for, fx en overset servitut – så er det advokatens lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker dit eventuelle tab.

Alternativt er det dig selv, der er økonomisk ansvarlig for oversete faldgruber eller problemer med forsikringen.

Husk advokatforbeholdet, hvis du ikke har en advokat endnu

Har du endnu ikke fundet den advokat, der skal bistå dig, men er helt klar til at underskrive købsaftalen, så husk at få indført et advokatforbehold i aftalen. Med et advokatforbehold har du mulighed for at få en boligadvokat til at gennemgå sagen efterfølgende, og han eller hun kan annullere handlen, hvis der viser sig at være forbehold, der gør, at du ikke bør investere din penge i boligen. Alternativt kan eventuelle forbehold bruges til forhandling af købesummen.

Comments are closed.